facebook

Вступна кампанія – 2022: як випускники шкіл складатимуть Національний мультипредметний тест

Вступна кампанія – 2022: як випускники шкіл складатимуть Національний мультипредметний тест

В Україні для вступу до вищих навчальних закладів у 2022 році замість зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ).

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти та науки України.

Цей тест складатиметься з трьох блоків:

  • з мовних тем з української мови;
  • з усіх тем з алгебри та геометрії;
  • з завданнь з історії України.

Усі теми були складовими Державної підсумкової атестації. Зміст завдань блоку тесту з української мови охоплюватиме ті теми, вивчення яких передбачено у шкільному курсі вивчення державної мови.

У блоці з української мови всього буде 20 завдань (15 завдань з вибором однієї правильної відповіді із 4 або 5 варіантів, а також 5 завдань на встановлення відповідності). При цьому тут не буде завдань, які передбачають надання письмової розгорнутої чи короткої відповіді, а також завдань з української літератури.

Зміст завдань блоку НМТ із математики відповідатиме чинній програмі ЗНО, яка охоплює всі теми з алгебри й геометрії зі шкільного курсу.

Блок НМТ налічуватиме 20 завдань, з-поміж яких:

  • 14 завдань із вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих варіантів;
  • 4 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»);
  • 2 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання). У математичному блоці НМТ не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.
Чтайте також:  Вибір спеціальності та темпів навчання: які зміни чекають на ВНЗ після ухвалення нового закону

Кожен учасник тестування матиме можливість скористатися надрукованими довідковими матеріалами. Для розв’язання завдань із математики впродовж тестування можна використовувати чернетку.

Нагадаємо, війна, яку РФ розв’язала в Україні, поставила під питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії до університетів у 2022 році. ЗНО, попри все, відбудеться, але у спрощеному форматі.

Джерело.


Повернутись вверх