facebook

Навіщо для деяких гуманітарних спеціальностей запровадили ЗНО з математики: відповідь депутата

Депутат від фракції “Слуга народу” та член парламентського комітету з питань освіти Валерій Колюх вважає, що запровадження обов’язкового ЗНО математики для низки гуманітарних спеціальностей – це спроба підтягнути загальну успішність з цього предмету.

Валерій Колюх наголосив, що це питання до Міністерства освіти, але він висловив свою особисту думку щодо цього. Він вважає, що так хочуть підтягнути загальну успішність з математики.

За його словами, торішній рівень ЗНО з математики досить низький.

Понад 30% випускників не здали ЗНО з математики. Це насправді жахливі цифри. Тому я вважаю, що це одна із спроб підтягнути рівень знань випускників шкіл, щоб вони обирали не тільки ті предмети для вивчення, з яких вони складатимуть ЗНО,
– відповів Колюх.

Депутат вважає, що все-таки МОН надаватиме можливість вибору, тобто подання сертифікату ЗНО або з математики, або ще з якогось предмета.

“Я знаю навчальний план (Колюх – професор кафедри політичних наук КНУ ім. Шевченка) у вищезгаданих спеціальностях немає математичних предметів”, – відповів він на питання про запровадження ЗНО з математики для “Журналістики”, “Психології”, “Політології” тощо.

Що відомо про роль математики у вступі до вишів
МОН оприлюднило нові умови прийому до вишів. Помітно, що цього року посилили роль математики для певних спеціальностей.

Чтайте також:  Вищу освіту чекають зміни: Рада прийняла закон

Зокрема, математика стане другим обов’язковим конкурсним предметом для вступу на такі спеціальності:

“Політологія”,
“Журналістика”,
“Соціальна робота”,
“Соціальне забезпечення”.
Також зміни стосуватимуться спеціальності “Міжнародні відносини”. Зокрема, для вступу на “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії” результат ЗНО з математики є третім конкурсним предметом замість кількох предметів на вибір.

Окрім того, результати ЗНО з математики традиційно необхідні вступникам на спеціальності, що пов’язані з інформаційними технологіями, інженерією тощо.

 

Джерело.


Повернутись вверх