facebook

День вихователя в Україні: як з’явилося це свято та які є традиції

День вихователя в Україні щорічно святкують 27 вересня. У 2021 році всіх вихователів і працівників відповідних установ будуть вітати в понеділок. Це свято відзначається вже майже 10 років. Історію свята та традиції – читайте у статті.

Історія свята
Вперше день вихователя в Україні почали відзначати у 2011 році. Уряд затвердив дату свята у постанові № 629. Раніше вихователів вітали в один день з вчителями – в першу неділю жовтня, але тепер у них є своє професійне свято.

Свято відзначається в першу чергу для підняття престижу професії вихователя дошкільного закладу. Основна ідея свята – привернути увагу суспільства на садочок і роботу вихователів.

Згідно з законодавством, до 5 років у батьків є право виховувати дітей самостійно, а як мінімум за рік до вступу до школи, діти повинні отримати дошкільну освіту у комунальному закладі (якщо він є у вашій місцевості).

Традиції до Дня вихователя
У День вихователя в дитячих садах проходять святкові заходи та вітають всіх співробітників – вихователі, няні, завідувачі, кухарі, охоронці, секретарі та інші працівники.

У цей день заведено вітати вихователів, відзначати їх досягнення у професійній сфері, проводити святкові заходи та влаштовувати концерти. Діти малюють святкові листівки або готують пісеньки, танці або вірші.

Також цього дня вихователі можуть відвідувати професійні семінари та конференції для удосконалення майстерності.

Окрім того, в цей день батьки та діти вітають працівників дитячих садочків на свій розсуд. Зокрема, можуть дарувати квіти, солодке та інші подарунки.


Листівка до Дня вихователя / Фото rivne1

Редакція 24 каналу вітає всіх вихователів та інших працівників дошкільної освіти зі святом! Бажаємо вам терпіння до усіх малих бешкетників, мудрості, креативу, радості й позитиву, а також здоров’я.

Джерело.


Повернутись вверх