facebook

МОН і Профспілка ухвалили нову Галузеву угоду

МОН і Профспілка ухвалили нову Галузеву угоду

Міністерство освіти та Профспілка працівників освіти ухвалили текст нової Галузевої угоди

Міністерство освіти і науки та Профспілка працівників освіти і науки ухвалили текст нової Галузевої угоди.

Документ визначає узгоджені позиції сторін, спрямовані на співробітництво, створення умов та підвищення ефективності роботи закладів та установ освіти, а також реалізацію на цій основі професійних, трудових і соціально-економічних гарантій освітян та студентів.

Окрім того, на підставі угоди здійснюватиметься регулювання трудових відносин у галузі та соціально-економічних питань, що стосуються інтересів працівників та осіб, які навчаються у закладах вищої та професійно-технічної освіти.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, нова Галузева угода має понад 15 нових пунктів, які будуть втілюватися у життя спільно з профспілкою.

«Важко виділити позиції в новій Галузевій угоді, які мають пріоритетне значення. Вони всі важливі. Тому щиро дякую нашій Профспілці, щиро дякую колегам, які спільно з Міністерством напрацювали нову Галузеву угоду, із задоволенням її підпишу», – зауважив Шкарлет.

У профспілці також високо оцінили нову редакцію документа. Зокрема, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий привітав освітян із напрацюванням документа, який, на його переконання, «ілюструє дієвий і ефективний соціальний діалог між профспілкою та профільним міністерством».

Чтайте також:  "Школа – це не прохідний двір". Ігор Лікарчук – про винних у провалі НУШ, заборону ґаджетів і штрафи для учнів за погану поведінку

«У нинішніх кризових умовах, спричинених COVID-19, важливо зберегти надбання, які були. Це завдання №1», – сказав Осовий голова, додавши, що у пропонованій до підписання угоді примножено і закріплено гідний рівень захисту прав.

Планується, що підписання нової Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки та Профспілкою працівників освіти і науки відбудеться найближчим часом.


Повернутись вверх