facebook

Майже третина вчителів початкових класів не змогли пройти сертифікаційні тести

Майже третина вчителів початкових класів не змогли пройти сертифікаційні тести

Цього року вчителі початкових класів мали пройти незалежне тестування фахових знань та вмінь, який проходив у рамках проєкту сертифікації педагогічних працівників.

27% вчителів не змогли набрати мінімум балів, повідомляє сайт «Освіта» із посиланням на дані Державної служби якості освіти.

Цього року в тесті було 100 завдань. Щоб виконати їх, вчителі мали 180 хвилин. Кожна правильна відповідь давала 1 бал. Щоб тест вважався успішно складеним, необхідно було набрати хоча б 60 балів.

Сертифікаційне ЗНО мало на меті перевірити теоретичні знання з освітніх галузей, володіння методикою навчання, як викладачі здатні планувати й організовувати освітній процес тощо. Так, для оцінювання останнього пункту, було виділено 14% питань. 73% пунктів стосувалися рівня забезпечення і підтримки навчання, виховання і розвитку учнів. Решта були присвячені питанням, які б показали вміння створювати освітнє середовище.

Ті вчителі, які набрали прохідний бал, зможуть взяти участь у другому етапі сертифікації. Він передбачає заповнення анкети самооцінювання власної педагогічної майстерності. Термін заповнення цих анкет збігає 15 квітня.

«Метою самооцінювання є відстеження та оцінювання учасником сертифікації динаміки особистісного зростання та індивідуального розвитку, виявлення сильних та слабких сторін власної професійної діяльності, а також осмислення подальшого професійного вдосконалення», – повідомляють на сайті.

Чтайте також:  «ЯКИЙ ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, шановні вчителі!», — Катерина Гольцберг

В анкеті запропонують 100 тверджень. Вони будуть відповідати компетентностям, які зазначені у професійних стандартах учителів.

Джерело.


Повернутись вверх