facebook

Скажений сусід: школи отримають йодид калію

Скажений сусід: школи отримають йодид калію

Інформує Всеосвіта.

Впевненості в діях країни-терориста росії немає, тому маємо готуватися до будь-яких ситуацій.

У мережі шириться інформація, що школи Києва цього тижня отримають йодид калію. Ці ліки потрібно приймати під час радіаційної аварії.

Про те, що школи Києва отримають калій йодид, стало відомо зі зразка заяви, що з’явився в батьківських чатах.

Керівництво шкіл має підписати згоду на використання препарату дитиною, якщо станеться катастрофа чи з’явиться загроза радіаційного забруднення. Дитина має прийняти калій йодид, якщо на момент надзвичайної ситуації перебуватиме в школі.

Київська міська військова адміністрація повідомила про те, як підготуватись до радіаційної небезпеки.

Ми не залякуємо вас, але знати, як діяти — означає бути озброєним, — пояснили фахівці з КМВА.

Як відомо, при радіаційній аварії чи ядерному ударі у повітря потрапляє велика кількість радіоактивного йоду. Щитоподібна залоза людини поглинає його максимально швидко, особливо це стосується дітей, підлітків і людей до 40 років.

Тому щитоподібну залозу треба захистити: щоб вона не поглинала цей поганий радіоактивний йод, щоб не було внутрішнього опромінення. Нам треба заблокувати щитоподібну залозу, для цього треба прийняти препарати стабільного йоду, — радить експертка Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ Марта Мельник.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

З профілактичною метою калію йодид у жодному разі пити не можна. Також не можна допускати передозування, оскільки воно може заблокувати роботу щитоподібної залози і призвести до її захворювань.

Експертка наголосила, що територія України велика, і зовсім необов’язково, що у вашому регіоні буде необхідність вживати калію йодид навіть у випадку радіаційної аварії. Тож варто орієнтуватися саме на офіційні повідомлення від органів місцевої влади.

Нагадаємо, москва маніакально розмахує ядерною дубиною: американські експерти не виключають, що росія може здійснити демонстраційний вибух атомної бомби або нанести ядерний удар по території України. «Всеосвіта» підготувала поради, як діяти у випадку найгіршого розвитку ситуації. Сподіваємося, що ці інструкції нікому не знадобляться, проте хто попереджений — той озброєний!

Джерело.


Повернутись вверх