facebook

Я не розробляв це меню: Клопотенко відповів на хвилю хейта про харчування в дитсадках

Я не розробляв це меню: Клопотенко відповів на хвилю хейта про харчування в дитсадках

Після того, як в Україні з 1 січня оновили меню для дітей у школах та садочках, у мережі пронеслася війна жорсткої критики кулінара Євгена Клопотенка. Багато батьків скаржилися, що діти приходять додому голодні, а деякі обурені, що в харчуванні мінімізували цукор і сіль. Раніше йшлося про те, що саме він у тандемі із дружиною президента Оленою Зеленською розроблялося оновлене меню.

Сам відомий кулінар вирішив відповісти українцям на своїй сторінці в Instagram.

Реакція Клопотенка на хвилю критики батьків
Сам кухар і власник ресторану запевняє, що він взагалі не має ніякого відношення до розробки меню в дитячих садках.

“За останні дні тема шкільного харчування стала дуже гарячою і назбирала всякого. І адекватну критику, і сліпий хейт, і підтримку, і прекрасних ботів, і реальний досвід зіткнулися зі шкільною їжею на місцях. З’явилася навіть петиція щодо скасування меню в садах, яка мала б право на існування, якби не одне “але”. Я ще не розробляв меню для дитячих садків”, – написав Євген.

Клопотенко погодився з тим, що зараз в країні це “болюча” тема, але він готовий зробити багато, щоб цю проблему скоріше вирішити.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

“Хочу на це сказати: спасибі кожному. Бо завдяки такій хвилі різних думок ця тема залишається на вустах. Небайдужість народу – це рушійна сила змін. І якщо через два роки всі негативні коментарі зникнуть, значить, шкільним харчуванням можна більше не займатися. Поки ж ми проживаємо конфлікт сучасного бачення і старої системи. І природно, що воно скрипить, ламається, сиплеться і дає збій”, – вважає кулінар.

Що збирається зробити Клопотенко
Плани Євгена дуже амбітні. Він поділився ними з полписчиками.

“Будемо вчити кухарів. Будемо вчити людей, які на місцях складають меню, Як правильно читати норми. Будемо вчити українців критично мислити і адекватно висловлювати свої думки (це жарт). Будемо розповідати про основи здорового харчування”, – розповів він.

В Україні створили петицію щодо скасування нового меню в садах
Після скандалу в мережі і негативною реакцією батьків на оновлене харчування в садах, в мережі з’явилася петиція про його скасування.

 

Джерело.


Повернутись вверх